Ju mund ta besoni ose jo, por ka prova se ky njeri ka jetuar 256 vjeç!

Ju mund ta besoni ose jo, por ka prova se ky njeri ka jetuar 256 vjeç!

Para vdekjes së tij ai zbuloi sekretin e jetëgjatësisë së tij Kjo nuk është një shaka, ai me të vërtetë ka ekzistuar. Njihuni me Li Ching-Yuen, që ka jetuar rrafsh 256 vjet, i cili është konfirmuar edhe nga New York Times

Provat në lidhje me jetëgjatësinë e këtij njeriu janë shfaqur te New York Times, sipas të cilit shkrim është një profesor i Pekin Universiteti Wu Chung Cijeh që ka gjetur prova se qeveria kineze perandorake në 1827 uroi 150 ditëlindjen Li Ching-Yuen të njëjtit dokument nga 1877 është gjetur kur ai uron ditëlindjen e tij 200, dhe ku shumë prej qytetarëve e tjerë të dëshmojë në lidhje me jetëgjatësinë e tij.
Sipas dëshmive të tyre që gjenden në arkivat e qeverisë kineze dhe mediat, Li Ching-Yuen Herbalist karrieren e tij filloi kur ai ishte vetëm 10 vjet, pasi ai mblodhi dhe studioi bimët për jetëgjatësi dhe potencën duke përfituar për dhe të tjerët. Nja 40 vjet ai mbijeoi nga bimë të tilla si Lingzi, manaferrat Godzi, Jinsheng-u i egër etj, ndërsa rregullisht ka pirë verë orizi.
Në 71 vitet e tij, domethënë më 1749, ai u bashkua me ushtrinë kineze, ku ai mësoi artet marciale. Ai ka qenë i martuar 23 herë dhe ka pasur mbi 200 fëmijë.
Ai mësoi të lexojë dhe të shkruajë në moshën 10, kur lëvizte tranzit, pas kanaçeve. 100 vitet e para i kapërdorur bimë për vete dhe pastaj ka shitur për të tjerët, shkruan world.parhlo.com. Vipsta.info

    Ky artikull nuk ka asnjë koment. Bëhu i pari!

Komento:

Shkruaj kodin!


shkronja të mbetura.