Libri i ndaluar për George Washingtonin

Libri i ndaluar për George Washingtonin

Më 17 janar, “Scholastic Inc” e tërhoqi nga botimi librin tim me fotografi “A Birthday Cake For George Washington” (Torta e ditëlindjes për George Washington).

Libri i cili është një përmbledhje fiktive për një pasdite në jetën e Herculesit, kuzhinierit të robëruar të George Washingtonit, është kritikuar ashpër qysh prej lansimit më 5 janar, për shkak të ilustrimeve që, sipas kritikëve, përshkruanin “skllevër të buzëqeshur e të lumtur”, transmeton “Koha Ditore”.

Shumë kritikë janë ankuar që personazhi kryesor i librit, Hercules, dhe ata që punojnë me të, nuk kanë mundur të paraqiteshin aq të hareshëm për shkak që ishin skllevër. Pjesërisht, e kuptoj kritikën e tyre. Kur i kam parë ilustrimet për herë të parë, edhe unë kam kundërshtuar. Edhe pse kam shkruar një libër për fëmijë, unë jam gazetare, njohëse e kuzhinës dhe historiane.

Kështu e kam menduar këtë projekt sikur do ta mendonte një historian: kam dëshiruar që historia e Herculesit t’i afrohet të vërtetës sa më shumë që ka qenë e mundshme.

    Ky artikull nuk ka asnjë koment. Bëhu i pari!

Komento:

Shkruaj kodin!


shkronja të mbetura.