23 librat që Mark Zuckerberg thotë se secili duhet t’i lexoj (FOTO)

23 librat që Mark Zuckerberg thotë se secili duhet t’i lexoj (FOTO)

I pari i Facebook e ka një mision të vetëm: t’i lidhë njerëzit anë e mbanë botës.
Për këtë ai edhe e kishte lansuar një klub të leximit të librave vitin e kaluar, me një listë të librave që fokusohej në kulturat, besimet, historitë dhe teknologjitë e ndryshme.

Ne ju 23 librat që ai mendon se çdo njeri duhet t’i lexoj gjatë jetës së tij.

1) ‘The Muqaddimah’ – Ibn Khaldun

2) ‘The New Jim Crow’ – Michelle Alexander

3) ‘Why Nations Fail’ – Daron Acemoglu & James A. Robinson

4) ‘The Rational Optimist’ – Matt Ridley

5) ‘Portfolios of the Poor’ – Daryl Collins, Jonathan Morduch, Stuart Rutherford, Orlanda Ruthven

6) ‘World Order’ – Henry Kissinger

7) ‘The Varieties of Religious Experience’ – William James

8) ‘Creativity, Inc.’ – Ed Catmull

9) ‘Sapiens’ – Yuval Noah Harari

10) ‘The Structure of Scientific Revolutions’ – Thomas S. Kuhn

11) ‘Dealing with China’ – Henry M. Paulson Jr.

12) ‘The Beginning of Infinity’ – David Deutsch

13) ‘The Better Angels of Our Nature’ – Steven Pinker

14) ‘Genome’ – Matt Ridley15) ‘The End of Power’ – Moises Naim16) ‘On Immunity’ – Eula Biss

17) ‘The Idea Factory’ – John Gertner

18) ‘The Three-Body Problem’ – Cixin Liu

19) ‘Gang Leader for a Day’ – Sudhir Venkatesh20) ‘The Player of Games’ – Iain M. Banks

21) ‘Orwell’s Revenge’ – Peter Huber

22) ‘Energy: A beginner’s Guide’ – Vaclav Smil23) ‘Rational Ritual’ – Michael Suk-Young Chwe

/lajmi.net

    Ky artikull nuk ka asnjë koment. Bëhu i pari!

Komento:

Shkruaj kodin!


shkronja të mbetura.